Dátum: 2024. február 22. | E-mail
   
 
Oldaltérkép
   

Szójátékok

 

 A folytatás titok

 

J: 4-12 fő
H: körben ölve
K: papír és írószer
I: 5-15 perc
Cs: mindenki együtt

Sz: Az első játékos olyan kérdést ír fel a papírra, amely Miért? Kérdőszóval kérdez. A második játékos ír egy választ az általa nem ismert kérdésre, amely Mert-tel kezdődik, majd ír egy Miért kérdőszóval egy kérdést. A lapot behajtva továbbadja. A kör végén az első játékos még válaszol a legutolsó feltett kérdésre, majd kihajtogatja a papírt és felolvassa.

+közösséget teremt

+mulatságos

 

 Tilos betű

 

J: 6-20 fő
H:-
K:-
I: 5-10 perc
Cs: mindenki együtt

Sz: A játékosok tilos betűnek nyilvánítanak egy betűt, amit nem szabad használni. Pl: tilos betű az: e . A játékvezető megkérdezi az egyik játékost, hogy pl. hol született Jézus. A játékos nem mondhatja, hogy Betlehemben mert e betű van benne. Ezért körül kell írnia: Júdában, jászolban, stb. Aki válaszában kimondja a tiltott betűt, kiesik.

 

 Hét babszem

 

Ez a játék leginkább akkor jó, ha sokan játsszák. Mindenki kap hét babszemet. A játékosok járkálnak körbe a teremben és kérdéseket tesznek fel egymásnak. Minden alkalommal, amikor az egyik játékos a másiktól Igen vagy Nem választ kap, akkor nyer tőle egy babszemet. A játék tíz vagy tizenöt percig tart. Az a játékos kap jutalmat, akinek a legtöbb babszemet sikerült kapnia.

- Rice  & Yaconelli -

 Kezdőoldal
 Kedvencek közé
Pannon Set