Dátum: 2024. június 24. | E-mail
   
 
Oldaltérkép
   

Tanulság játékok

 Ügynök

 

Szedj össze 8-10 különböző használati tárgyat

(pl.: szemeteslapát, cipőkefe stb.) és mielőtt még a többiek megérkeznek helyezd el az alkalom helyszínének közepén. (Mindenkinek fel fogja kelteni az érdeklődését!) Az alkalom elején kérj meg fiatalokat, hogy a tárgyak közül válasszanak tetszésük szerint, majd mint valami cég ügynöke

próbálják azt "eladni" valakinek a jelenlévő fiatalok közül. Törekedjenek jó fellépésre, meggyőző erőre és emeljék ki a termék kiváló tulajdonságait.

Miután mindegyik "terméket" megpróbálta valaki eladni válasszátok meg az "ifjúság legjobb ügynökét"!

Téma: jövő

 

 Alkotás

 

Cél: bebizonyítsuk, hogy ugyanazt a dolgot sokan sokféleképpen láthatjuk; saját magunkat is többféleképpen lehet megítélni

Leírás: Előzetesen híg vízfestékkel összefröcskölt, egyszeresen összehajtott, majd szétnyitott és megszárított lapokat tartunk a fiatalok elé. Az a fiatal a játék győztese, aki a legötletesebb ábrát véli fölfedezni az "alkotásban".

Téma: értékelés

 

 Szépség

 

Cél: bebizonyítsuk, hogy az önmagunkról kialakított kép befolyásolja cselekedeteinket a hétköznapokban; a helyzetünkről kialakított kép befolyásolja cselekedeteinket a hívő életben.

Leírás: Három fiatalt kiküldünk azzal a feladattal, hogy úgy viselkedve jöjjenek be egyesével, mint akik nagyon tudatában vannak "szépségüknek". Ezt többször megismételhetjük más fiatalokkal és más tulajdonságokkal (pl.: erős, béna, vagány, okos). A győztes az, aki legélethűbben alakítja "szerepét".

Téma: énkép

 

 Tönkretett

 

Minden közösségben van legalább néhány gyerek, akik szétrobbantanának vízzel töltött lufikat a fejük felett, ha tudnák egyikben 100 Ft van. Ezért egy forró  napon csinálj egy kirobbanóan vidám show-t a csapatodnak, tegyél valakit 100 Ft-tal gazdagabbá! Adj kézzelfogható leckét a "butaság"-ból kiindulva arról, hogy mit meg nem tesznek emberek a pénzért, kifizetvén az árát annak, amit valaki akar...stb. Hét másodpercet adj a vállalkozó szelleműeknek, addig engedd kipróbálni szerencséjüket (újabb és újabb  embereknek), míg a pénz megkerül.

 

 Órajavítás

 

Kérj két önként jelentkezőt, akik gyorsaság, fürgeség versenyen vesznek részt. Vegyél elő két olcsó csörgőórát és tégy melléjük az asztalra néhány szerszámot.  Magyarázd el a feladatuk, hogy jelzésre mindegyikőjüknek szét kell szedni az órát anélkül, hogy bármit is eltörnének. Az nyer, aki két perc alatt több részre tudja szétszedni. Második körben kérj másik két versenyzőt, akiknek össze kell szerelni az órákat.

 

         Magyarázd el, hogy ezek az órák nagyon is hasonlítanak hozzánk: bonyolultak és összetettek. Néha csodálkozunk azon, hogy mi működtet bennünket, gondosan meg vagyunk tervezve úgy, hogy minden résznek célja van.

 

 Zenélő "ragadd meg" táska

 

Üljön mindenki körbe. Indítsd el a zenét és adj körbe egy ruhákkal és egyéb kiegészítőkkel tele szatyrot. Amikor a zene megáll, akkor akinél a táska éppen van, annak magára kell vennie azt, amit abból kihúz. Addig folytassátok, míg minden darabot felvettek.

(A játék célja, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, de kapcsolódik a témához is, hiszen az, ahogy kinézünk, hatással van arra, hogyan érezzük magunkat.)

 Kezdőoldal
 Kedvencek közé
Pannon Set